Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație susține Educația Medicală de Top: A VII-a Ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici

Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație susține Educația Medicală de Top: A VII-a Ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici

Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație este sponsor principal al celei de-a VII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici (International Medical Students’ Congress of Bucharest  – IMSCB), un eveniment major în domeniul educației medicale, organizat în perioada 6-10 decembrie la București.

Cu peste 700 de participanți, dintre care studenți și profesioniști din domeniul medical atât din România, cât și din străinătate, congresul oferă o platformă extraordinară pentru schimb de cunoștințe și experiențe, integrând 5 conferințe, 100 de workshop-uri, peste 15 roundtable-uri și 6 keynote-uri cu lectori de renume internațional. Evenimentul va include, de asemenea, un târg științific bogat, cu o gamă variată de proiecte și oportunități de cercetare.

Printre vorbitorii ediției se numără Prof. Dr. David J. Langer, Dr. Allison Vest, Dr. Mike Lloyd, Dr. Ana Margarida Neves și Prof. Dr. Tammam Youssef. Prof. Dr. David J. Langer este un neurochirurg american, Președinte al Secției de Neurochirurgie la Lenox Hill Hospital din New York, profesor de neurochirurgie și radiologie la Școala de Medicină „Donald și Barbara Zucker” de la Hofstra/Northwell din Hempstead, New York. Acesta a realizat două docu-serii pe o binecunoscută platformă de streaming on-line – Lenox Hill (2020) și Emergency: NYC (2023). Dr. Allison Vest este un renumit anaplastolog, care a devenit populară datorită unei emisiuni de tip reality show, difuzată pe un canal de televiziune american. Dr. Vest și-a completat pregătirea medicală urmând un program de masterat în vizualizare medicală, la College of Allied Health din cadrul Universității Illinois Chicago, unde a învățat cum să combine arta cu biologia și științele materialelor, ceea ce îi permite să ofere pacienților o îngrijire deosebită.

International Medical Students’ Congress of Bucharest – IMSCB este cel mai mare congres organizat de Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” (UMFCD), dedicat studenților la medicină de pretutindeni. 

IMSCB este un proiect anual ce își propune să contribuie la dezvoltarea educației medicale, reunind peste 200 de membri ai echipei de organizare, sute de studenți la medicină și medici de prestigiu național și internațional.

Isabella Mindea, Președinte al Congresului IMSCB, subliniază importanța evenimentului: „În fiecare an încercăm să îmbunătățim experiența participanților prin diversificarea tematicilor abordate, pentru a oferi cunoștințe multidisciplinare aplicabile în parcursul lor academic și profesional.”

 „Susținerea celei de-a VII-a ediții a Congresului Internațional pentru Stundeți și Tineri Medici este un exemplu concret al implicării noastre în dezvoltarea profesională a viitoarelor generații de medici și cercetători. Acest congres reprezintă o oportunitate pentru schimbul de cunoștințe și experiență, esențială în formarea unui viitor solid în domeniul medical”, a declarat Mihai Măcelaru, Membru în Consiliul Director al Fundației Alfa pentru Sănătate și Educație.