ALFA pentru educatie‚Äč

Educatia reprezinta unul dintre pilonii fundamentali ai societatii. Este importanta pentru dezvoltarea sociala si economica, asadar indispensabila. Pornind de la aceasta premisa am creat programul ALFA pentru educatie si oferim sprijn celor care isi doresc sa-si continue studiile in sistemul de invatamant de stat sau in cel privat.

Un punct sensibil al sistemului de educatie din Romania ramane in continuare abandonul scolar. Potrivit statisticilor oficiale, 4 din 5 copii reusesc sa absolve gimnaziul si doar 7 din 10 copii reusesc sa absolve liceul.Cea mai mare rata a abandonului scolar este in mediul rural, in cazul familiilor cu posibilitati financiare reduse si in cazul celor care apartin minoritatilor.

Modificarile permanente ale sistemului de invatamant din Romania, diferentele calitative dintre mediul urban si cel rural, dar si accesul ingreunat al copiilor cu dizabilitati in unitatile scolare pun o presiune suplimentara pe sistemul de invatamant.

Programul ALFA pentru educatie este creat, de asemenea, si pentru a veni in sprijinul copiilor si tinerilor cu rezultate exceptionale la scoala, care isi doresc sa urmeze scoli de top si sa fie implicati in activitati extracuriculare diverse. Pentru acestia oferim burse de excelenta si consiliere in stabilirea unui parcurs educational pe masura asteptarilor lor.

Facilitam accesul la educatie si la cursuri de dezvoltare profesionala si personala, construind astfel comunitati puternice si incurajand capacitatile individuale ale fiecarei persoane. Ne-am angajat sa devenim un reper de bune practici in sustinerea educatiei si urmarim cele mai inalte standarde academice pentru beneficiarii nostri. 

Valorile Alfa

Valorile Alfa

Integritate<br>

Integritate

Onestitate<br>

Onestitate

Responsabilitate<br>

Responsabilitate

Transparenta

Transparenta

ALFA
Progres prin sanatate si educatie